GALERIE 57

HUIS VOOR KUNSTENAARSZin om eens een tijdje in het mooie Brugge (Belgie) te werken en wonen? En wel in een galerie waar ook een atelier is, zodat je er ook kan werken, alsook een gezellige woonruimte.  


Galerie 57 in een notedop: 


- 25 m2 tentoonstellingsruimte;

- 20 m2 atelier ruimte, met twee grote werktafels, pompsteen en toilet;

- veel passage van koopgrage kunstliefhebbers en toeristen;

- een woonruimte met 2 slaapkamers, een uitgeruste keuken, woonkamer en zonneterras.


Alles is zeer goed verlicht en verwarmd.


De galerie annex atelier en woonruimte ligt aan een druk bezochte invalswel binnen de historische vesten van Brugge, niet ver van het Minnewater, de OLV Kathedraal en het Gruuthusemuseum. Op een steenworp van de Grote Markt, de Vismarkt en Het Zand. En vlakbij de grachten ("vesten"), het treinstation, en met leuke fiets- en wandelroutes in de buurt.

Meer foto’s van het huis.

Historiek

Bart Marechal en  Ortrud Grevel openden begin de jaren negentig het Keramiek Atelier aan de Katelijnestraat 57 in Brugge,. Zij behoorden tot de belangrijkste exponenten van de naoorlogse keramiek in Vlaanderen.

In 2013 vervoegde de Duits-Australische Wiebe Bereza het Keramiek Atelier om de door Ortrud Grevel ingeslagen weg verder te zetten. 

Na de dood van Ortrud (mei 2013) en Bart (december 2016) besloten Wiebe en partner Jelle Marechal het Keramiek Atelier verder te zetten, en open te stellen als tentoonstellingsruimte annex atelier.

Over ons

Missie


Galerie 57 biedt kunstenaars, exposanten en commercanten een ruimte aan om te werken, te tonen, te verkopen en te wonen in het inspirerende, historische Brugge. 

Bart Marechal en Ortrud Grevel. De grondleggers van Galerie 57, en diens voorloper Het Keramiek Atelier.
Facebook

Katelijnestraat, Brugge

This website makes use of cookies. Please see our privacy policy for details.

OK